Hvorfor jeg begynte å arbeide for Seabed Solutions

by Nov 18, 2021

Andreas Svanlund

Christian lener seg tilbake på stolen. Folder hendene på skrivebordet foran seg og ser meg inn i øynene. Han er trygg. Pusten er avslappet og med vennlig stemme sier han:

– Alt du ser er resultatet av to ting.

Jeg ser undrende på han. Han venter et lite øyeblikk før han fortsetter.

– Alt i denne verden består av to ting. Energi i bevegelse og struktur.

Jeg hadde hørt om Christian og Seabed Solutions tidligere, men det var i dette øyeblikket jeg visste at det var her jeg ville jobbe.

Alltid fokusert

Jeg har alltid vært glad i å arbeide. Som ung gutt var det få ting som gav meg større tilfredsstillelse enn å hjelpe til på nabogården. Bære høy, stelle for hestene og måke gårdsplassen for snø om vinteren. Selv om det er lenge siden jeg bodde på landet, kan jeg fortsatt føle en kriblende glede, når jeg tenker tilbake på rengjorte hestebokser og lukten av fersk sagflis.

Det er noe med å se resultatet av innsatsen. Å vite at det du gjør, er viktig for noen. For min del, var det for hestene, men også for naboen. Jeg ville at de skulle ha det bra. At de skulle ha et godt sted å være.

Når jeg jobbet, så jobbet jeg. Det var lite dagdrømming. Slik er jeg fortsatt. Skuffe etter skuffe lempet jeg opp i trillebåren. Alltid fokusert.

Det eneste bilde jeg hadde i hodet, var av tilfredse dyr som gomlet i seg ferskt høy, på et teppe av gyllen sagflis.

Det var målet og det ble alltid nådd.

Et eureka moment

Bildet i hodet har endret seg, men som den gang, står det klart for meg. Som den gang, ønsker jeg å bidra. Skape noe rent, trygt og være til nytte for andre.

Alt som eksisterer. Alt som er skapt. Alt som er resultatet av noe, er energi i bevegelse, i en struktur. Christian visste det.

For meg var det et eureka-moment. En påminnelse.

Hvis alt som eksisterer, er resultatet av energi satt i system, .. burde ikke det da gjelde alle mine egne prosjekter også?

Selvfølgelig. Målet er manifestasjonen av investert energi, men uten struktur, uten et klart indre bilde og en god plan, har du kun bygget en svulst.

– Hva ønsker du å oppnå, Christian? Hva er målene for selskapet?

Christian Aas

Et verdig mål

Christian hadde ringt meg dagen i forveien og spurt om jeg kunne tenke meg en stilling i selskapet.

Jeg hadde hørt om han tidligere. Kun 28 år gammel ble han satt til å lede Scanmudring, et selskap som under hans ledelse vokste til å bli en av verdens fremste undervanns-entreprenører. Nå skulle det bygges et nytt selskap, og jeg ville vite hva han ønsket å oppnå.

– Jeg vil bygge et selskap, som gjennom å operere maskiner på havbunnen, skal muliggjøre omstillingen fra fossil til grønn energi, svarer Christian.

Jeg tenker meg om. Ingen tall? Antall ansatte? Christian ser hva jeg tenker.

– De tingene er delmål. Skulle vi sagt oss ferdige når vi har nådd omsetningsmålet? Eller stanset opp når vi når resultattallet?

– Du er ikke skrudd sammen på den måten, og heller ikke jeg. Vi fortsetter å jage, fordi målet er å bli bedre enn hva vi er, hver dag.

Jeg nikker. Han har helt rett. Delmålene er waypoints. De hjelper deg med å holde kursen, men er aldri endestasjoner.

Christian ser på meg.

– Jeg har hørt ganske mye om deg, sier han, før han fortsetter,

– “Du er god på energi. Jeg er god på struktur”.

 Jeg nikker igjen. Definitivt, svarer jeg. Når jeg tror på noe, så går jeg all-in.